14 Eylül 2017 Perşembe

Allah Korkusu

Adamın Biri Bir Kadına Tutulur Kadın Bir ihtiyacı için yolla çıkar. Adamda onun kervanına katılır.
Çölde kervandakiler uyuyupta kadın ile baş başa kalınca ona sırrını açar kadın ona der ki git bak bakalım insanların hepsi uyumuşlar mı kadının bu sözü üzerine adam sevinir ve kadının istediğine olumlu cevap vereceğini zanneder.
Kalkar ve kafilenin etrafında bir tur atar bütün insanların uyuduğunu görerek kadının yanına gelir ve evet kafilenin hepsi uykuda der...............

4 Nisan 2017 Salı

Receb Ayı ile ilgili Hadisler

  • Resulullah Efendimiz (s.a.v) buyurdular: ''Muhakkak ki cennette Receb denilen ve sütten daha beyaz, baldan daha tatlı bir nehir vardır. Kim Receb ayında bir gün oruç tutarsa Allahü Teala ona bu nehirden içirir.'' (Hadis-i Şerif, Süyüti el-Camiu's Sağir) 

  •  Resulullah Efendimiz (s.a.v) buyurdular: ''Receb ayı büyük bir aydır. Allahü Teala bu ayda sevapları kat kat verir. Receb ayından bir gün oruç tutan, bir sene oruç gibirdir. (sevap alır) (Hadis-i Şerif, Taberani, el mu'cemü'l Kebir)

3 Nisan 2017 Pazartesi

30 Ocak 2017 Pazartesi

Ezan

                    


Ezan
Yüce Allah şöyle buyuruyor:            
Ey îmân edenler! Cuma günü namaz için çağrıda bulunulduğunda {yani, müezzin ezan okuduğun­da}. (Cuma/9)
Dedi: İslâm'ın ilk dönemlerinde Müslümanlar namaz için nasıl ezan okunacağını bilmiyorlardı.
Mukâtil 'Amr b. Murre'den, o 'Abdu'r-Rahmân b. Ebî Leyla'dan şöyle rivayet etmektedir: '"Abdullah b. Zeyd el-Ensârî rüyasında, üzerinde yeşil renkli iki elbise bulu­nan bir adamın Medine'de mescidin duvarı üzerinde dur­duğunu görmüş. Bu adam kalkıp şöyle demiş:
Allahu ek-ber, Allahu ekber -ikişer defa-, eşhedu en lâ ilahe illallah —iki defa—, eşhedu enne Muhammeden Rasûlullah —iki defa-, hayye ale's-salah —iki defa-, hayye ale'l-felah —iki defa-, Allahu ekber -bîr defa—, lâ ilahe illallah -bir de­fa—." Ardından kısa bir süre oturduktan sonra kalkıp şöyle demiş: Allahu ekber —iki defa—, eşhedu en lâ ilahe illallah, eşhedu enne Muhammeden Rasûlullah, hayye ale's-salah, hayye ale'l-felah. Sonra, kadkâmeti's-salah -iki defa-, sonra Allahu ekber -bir [iki] defa-, lâ ilahe il­lallah —bir defa-. Durum Nebî'ye arzedildiğinde, Nebî (s.a), "Sen bunu Bilal'e öğret!" buyurmuş. O da bunu Bi-lal'e öğretmiş ve bundan sonra Bilal bu şekilde ezan oku­maya başlamış."
Mukâtil dedi: Ezan okuyandan başkasının kamet ge­tirmemesi gerekir. Ezan okurken de, kamet getirirken de konuşulmaz. Abdestsiz (kamet getirmekte) sakınca yok­tur. Kadınların ezan ve kamet yükümlülükleri bulunma­maktadır.

Mukâtil Dahhak'tan, o da İim Mes'ûd'tan şöyle riva­yet etmektedir: "Yolculukta erkekler için kamet yeterli­dir."